Німеччина вимагатиме тести на COVID-19 у всіх, хто перетинає кордон

Німеччина вимагатиме тести на COVID-19 у всіх, хто перетинає кордон

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини схвалив у п’ятницю запровадження загальнообов’язкового тестування для мандрівників, які прибувають у країну всіма видами транспорту.

Вимога набуває чинності з 1 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відтоді наявність негативних тестів перевірятимуть не лише у тих, хто подорожує авіатранспортом (авіакомпанії весь час вимагали такі тести), але й на автомобілі, морським або залізничним шляхом. Очікується, що відповідні документи поліція вибірково контролюватиме на кордоні.

Втім, від тестування звільняються діти у віці до 12 років, люди, які прямують через територію ФРН транзитом або регулярно перетинають кордон у робочих справах, а також володарі сертифікату про вакцинацію або офіційної довідки про перенесене захворювання COVID-19.

Читайте також: Карантин в Україні можуть продовжити й після 31 серпня – МОЗ

Водночас всі, хто прибувають з регіонів поширення мутацій коронавірусу, повинні будуть пред'являти негативний тест навіть за наявності сертифікату про щеплення.

«Йдеться про захист здоров'я громадян цієї країни… Ми повинні уникнути ситуацій восени, як було минулого року», - обґрунтував крок уряду віце-канцлер, міністр фінансів Олаф Шольц. Політик назвав хорошим рівень щеплення у ФРН, але недостатнім для того, аби попередити четверту хвилю пандемії, особливо зі швидкими темпами розповсюдження штаму Delta.

Рішення викликало незадоволення німецьких відпочивальників, які їхали у відпустку, розраховуючи на безперешкодне повернення додому, адже обов’язок тестуватися для тих, хто перебував у країнах, що перебувають у «зеленій зоні», було скасовано на початку літа. До того ж, платитимуть за ПЛР-тести самі відпочивальники.

Читайте також: Естонія готова визнавати українські COVID-сертифікати та свідоцтва про вакцинацію

Наразі в Німеччині обома дозами вакцини щеплені 51,5% населення, принаймні одною – 61,1%.

За останню добу, за даними Інституту Роберта Коха, в країні було підтверджено 2 454 нових випадків інфікування. Рівень захворюваності протягом 7 днів сягнув 17 на 100 тисяч (на початку липня показник впав до 4,9).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-