Гроші чи дані: у Швеції досліджують стимули, які можуть активізувати COVID-вакцинацію

Гроші чи дані: у Швеції досліджують стимули, які можуть активізувати COVID-вакцинацію

Укрінформ
У Швеції група дослідників з Лундського університету намагається з’ясувати, яка мотивація може стимулювати людей до більш активної вакцинації від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local.

У рамках дослідження, в якому беруть участь близько 8000 учасників, різним групам пропонуються стимули: фінансове заохочення; інформування про вакцини; прохання до учасників надати аргументи на користь вакцинації; та перерахувати людей, своїх близьких, яких вони будуть захищати, зробивши щеплення. Для контрольної групи не використовується жодних стимулів.

Дослідники зазначають, що матеріально винагорода у 200 крон, яка пропонується в ході експерименту, не є надзвичайно високою (дорівнює середній вартості візиту до лікаря у Швеції), оскільки більшу суму можна було б трактувати як примус до вакцинації.

Результати дослідження очікуються восени цього року.

Читайте також: Вчені пояснили, чому COVID-тест буває позитивним після одужання

Щеплення проти COVID-19 у Швеції є добровільними та безкоштовними, а статус вакцинованого не впливає на те, яких рекомендацій та правил слід дотримуватися громадянам - за винятком деяких випадків, пов'язаних з поїздками за кордон.

Швеція також офіційно не запроваджувала стимули для вакцинації населення та не впроваджувала обов'язкову вакцинацію для будь-яких груп, як це відбувається у деяких інших європейських країнах.

Як повідомлялося, з п’ятниці, 30 липня, жителям Нью-Йорку будуть платити 100 доларів за перше щеплення вакциною від COVID-19.

У світі станом на ранок 29 липня зафіксували 196 707 763 випадки зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 203 682 смерті одужали 178 113 916 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-