Комбіноване щеплення AstraZeneca та Pfizer підвищує рівень антитіл

Комбіноване щеплення AstraZeneca та Pfizer підвищує рівень антитіл

Дослідження
Укрінформ
Змішана вакцинація спочатку AstraZeneca, а потім Pfizer збільшила рівень нейтралізуючих антитіл у шість разів у порівнянні з двома дозами AstraZeneca - про це свідчать результати нещодавнього дослідження з Південної Кореї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У дослідженні брали участь 499 медиків, з них 100 отримали змішані дози, 200 – дві дози вакцини від Pfizer, 199 – дві дози вакцини від AstraZeneca.

У всіх випадках були виявлені нейтралізуючі антитіла, які перешкоджають проникненню вірусу до клітин та його реплікації. Результат змішаної дози виявився аналогічним результату двох ін'єкцій препарату від Pfizer.

Читайте також: В Україні можуть дозволити змішування Pfizer та ModernaМОЗ розробляє інструкцію

Журналісти зазначають, що проведене в червні британське дослідження показало схожі результати: послідовність ін'єкцій AstraZeneca-Pfizer викликала кращу Т-клітинну відповідь і вищий рівень антитіл, ніж зворотна послідовність.

Жодна з груп у південнокорейському дослідженні не показала зниженої нейтралізуючої дії проти штаму Alpha, вперше виявленого у Великій Британії, але титр нейтралізуючих антитіл знизився у 2,5-6 разів проти штамів Beta, Gamma, Delta, знайдених у ПАР, Бразилії та Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-