Литві не вистачає колючого дроту для паркану з Білоруссю - допоможе Естонія

Литві не вистачає колючого дроту для паркану з Білоруссю - допоможе Естонія

Укрінформ
Міністерство оборони Естонії пообіцяло відправити безпілотники та надати 100 кілометрів колючого дроту Литві, щоб допомогти у боротьбі з нелегальною міграцією з території Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR

"Литва наш близький союзник, й наше завдання допомогти їм без зволікань у цій кризі", - заявив міністр оборони Естонії Калле Лаанет після розмови зі своєю литовською колегою Агне Білотайте.

Лаанет заявив, що спочатку сили оборони Естонії нададуть Литві 100 км колючого дроту, щоб країна могла активізувати зусилля задля захисту власного кордону. Також зараз готується постачання безпілотних апаратів литовській стороні.

Читайте також: Литва звернулася в ООН через збільшеня потоку нелегалів через Білорусь

Така допомога стала відповіддю на запит Литви та буде надана безкоштовно. Збройні сили Естонії негайно відправлять партію колючого дроту до Литви, наголосили у пресслужбі Міноборони країни в суботу.

Литва у п'ятницю, заявила, що їй не вистачає колючого дроту для спорудження огорожі на кордоні з Білоруссю. Країна використала весь свій запас та очікує поставок матеріалу він сусідів, написав міністр оборони Литви у соцмережах. Литва планує перекрити ділянку міждержавного кордону з Білоруссю завдовжки 550 кілометрів.

Читайте також: МВС Литви: Кількість нелегальних мігрантів з Білорусі за рік зросла у 22 рази

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс прямо звинуватив режим Олександра Лукашенка в організації міграційної кризи на кордоні між Білоруссю та Литвою, що використовується як засіб тиску на весь ЄС після запровадження ним економічних санкцій проти білоруського режиму.

Після інциденту з захопленням білоруською владою рейсового літака Ryanair, що прямував із Афін до Вільнюсу, та санкцій, які були запроваджені після цього Євросоюзом проти білоруського режиму, Лукашенко заявив, що не має наміру захищати Європу від нелегальних мігрантів в умовах тиску.

Читайте також: Режим Лукашенка заробляє на «міграційній атаці» на Литву - LRT

Після цього на кордон з Литвою із Мінська почали організовано привозити сотні мігрантів, яких переправляли до Білорусі «в один кінець» з Іраку, Сирії та кількох африканських країн.

Єврокомісія оголосила про намір надати Литві усю необхідну дипломатичну, організаційну та матеріальну допомогу для подолання цієї міграційної кризи.

Фото: LRT.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-