Країни G-20 не домовилися щодо двох кліматичних цілей

Країни G-20 не домовилися щодо двох кліматичних цілей

Укрінформ
Міністри країн "великої двадцятки" (G-20) не змогли в Неаполі досягти домовленості щодо спільної мети - не допустити потепління більш ніж на 1,5 градуса до 2030 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

 Це випливає з декларації, яку оприлюднили в Італії, де в дводенній зустрічі з питань клімату брали участь міністри довкілля і міністри енергетики G-20.

 Як повідомив в п'ятницю, 23 липня, італійський міністр охорони навколишнього середовища і захисту території моря Роберто Чінголані, прийняття цільового показника не підтримав цілий ряд країн.

Читайте також: Посли G7 обговорили з Україною план боротьби зі змінами клімату

Йохен Фласбарт, державний секретар німецького Федерального міністерства охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки, в свою чергу, зазначив, що переговори виявилися складними. Країни не змогли зійтися і на тому, щоб повністю виключити використання вугілля в енергетиці до 2025 року.

Виконавчий секретар Рамкової конвенції ООН про зміну клімату Патрісія Еспіноса в зв'язку з цим вказала, що "двадцятка" відповідальна за 80 відсотків всіх глобальних викидів, що ведуть до кліматичних наслідків. За словами Еспіноси, країни G-20 повинні продемонструвати велику рішучість в ході Конференції ООН (COP26) в шотландському Глазго.

Фото: Pacific Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-