Посли G7 обговорили з Україною план боротьби зі змінами клімату

Посли G7 обговорили з Україною план боротьби зі змінами клімату

Укрінформ
Посли країн "Великої сімки" (США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада) обговорили з міністром захисту довкілля Романом Абрамовським та віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною плани України щодо боротьби зі зміною клімату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Твіттері Британського головування в групі послів.

“Посли G7 із задоволенням обговорили з @abramovskyy_r & @StefanishynaO плани України щодо боротьби зі зміною клімату. Посли закликали Україну подати амбіційний 2-й національно визначений внесок для COP26 до кінця липня”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що посли привітали заяви України про зобов'язання відмовитись від вугілля та рухатись до нульових викидів СО2 в атмосферу. Міжвідомчий підхід є важливим для проведення реформ, створення умов для інвестицій і стимулювання переходу до чистої енергетики для досягнення цілей.

Читайте також: Німеччина обіцяє підтримати енергетичний перехід України

Як повідомляв Укрінформ, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський у Вільнюсі на сесії "Бізнес-середовище та інвестиційний клімат" заявив, що проєктів з переробки відходів Міндовкілля планує залучити інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-