США обіцяють притягнути режим Куби до відповідальності за репресії – Білий дім

США обіцяють притягнути режим Куби до відповідальності за репресії – Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати розглядають можливості для підтримки кубинського народу, який вийшов на вулиці проти корумпованої влади, а також мають намір притягнути режим до відповідальності за насильство, репресії та порушення прав людини.

Про це заявила в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«За розпорядженням президента, ми активно просуваємо заходи, які, з одного боку, підтримуватимуть кубинський народ, а з іншого притягатимуть режим на Кубі до відповідальності», - заявила речниця адміністрації Байдена.

Читайте також: Уряд Куби пішов на поступки протестувальникам

Вона зауважила, що Мінфін США продовжить політику санкцій проти «кубинських чиновників, відповідальних за насильство, репресії та порушення прав людини мирних протестувальників».

За її словами, підтримка народу Куби передбачає, серед іншого, зусилля, щоби зробити інтернет на острові більш доступним для людей. Крім того, вивчаються можливості, щоби збільшити обсяги гуманітарної допомоги на Кубу, в тому числі за допомогою міжнародних організацій.

Читайте також: Кубинські протести: Острів Свободи без варіантів йде до свободи

Як передавав Укрінформ, у вихідні тисячі кубинців вийшли на вулиці в різних містах, щоби висловити обурення економічною політикою уряду, а також незадовільними темпами вакцинації проти COVID-19.

Режим оголосив це несанкціонованими публічними зібраннями, які є незаконними на Кубі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-