У Франції - рекордний приріст захворюваності на COVID-19

У Франції - рекордний приріст захворюваності на COVID-19

Укрінформ
У Франції за минулу добу зареєстрували близько 18 тисяч нових заражень коронавірусом - майже втричі більше, ніж минулого вівторка, та найбільше з середини травня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Уряд Франції заявив про четверту хвилю епідемії COVID-19. Її пов'язують з поширенням дельта-варіанту COVID-19, який вважають заразнішим за інші.

З 21 липня у країні набувають чинності додаткові протиепідемічні обмеження. Для відвідання туристичних пам'яток, парків, концертних залів, музеїв та кінотеатрів необхідно буде показати сертифікат про вакцинацію від коронавірусу, результат негативного тесту або засвідчити одужання від COVID-19.

Читайте також: Україна на порозі «вибухових темпів» зростання СOVID-19 – НАНУ

Із серпня сертифікати вакцинації необхідно буде показувати для контролю в ресторанах і міжміських потягах. Туристи теж повинні мати при собі тести або сертифікати вакцинації. Тим, хто не матиме таких документів, загрожуватиме штраф на суму до 1500 євро.

Варто підкреслити, що на вихідних десятки тисяч французів протестували в Парижі та інших містах проти закону щодо додаткових антиепідемічних заходів. Після цього прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс оголосив, що закон перевірять на відповідність конституції.

Читайте також: Реальна кількість жертв пандемії в Індії може становити мільйони - AP

Цей закон серед іншого передбачає обов’язкову вакцинацію від коронавірусу для медиків та персоналу притулків для літніх людей.

Донині близько 45% французів отримали повну дозу вакцини від коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-