Новим президентом Перу обрали колишнього вчителя

Новим президентом Перу обрали колишнього вчителя

Укрінформ
Перуанський виборчком офіційно оголосив Педро Кастільо переможцем президентських виборів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC

51-річний колишній вчитель Кастільо набрав 50,12% голосів, за дочку експрезидента Перу Альберто Фухіморі – Кейко Фухіморі – проголосували 49,87% виборців. Розрив між конкурентами у другому турі виборів, який відбувся 6 червня, становив лише 44 тисяч голосів.

Кастільо складе присягу глави держави 28 липня.

«Ми будемо працювати для об'єднання країни. Ми збираємося відкинути все, що суперечить демократії», - заявив новообраний президент Перу після рішення виборчкому.

Зазначається, що Кастільйо вийшов на політичну арену лише чотири роки тому, коли очолив страйк з вимогою підвищення зарплати вчителям.

Читайте також: На антипрезидентський протест у Перу вийшли п’ять тисяч людей

Під час своєї президентської кампанії Кастільо пообіцяв націоналізувати, зокрема, гірничодобувний сектор Перу та заявив, що прагне створити мільйон нових робочих місць за рік. Він також запропонував повторно запровадити смертну кару для боротьби зі злочинністю.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2020 року перуанський парламент обрав юриста Франсіско Сагасті новим президентом, який за тиждень змінив на посту двох своїх попередників.

Тимчасовий президент Перу Мануель Меріно на тлі масових протестів оголосив про відставку - лише через п'ять днів після прийняття присяги. Меріно прийшов до влади після того, як конгрес Перу відсторонив президента Мартіна Віскарру з посади, використовуючи двозначне положення про "моральну недієздатність".

Законодавці скаржилися на політику глави держави щодо пандемії коронавірусу та звинувачували його в корупції.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-