У Німеччині зливи затопили вулиці, у воді й грязюці - сотні авто

У Німеччині зливи затопили вулиці, у воді й грязюці - сотні авто

Фото
Укрінформ
Над частиною Німеччини пройшов грозовий фронт, який завдав серйозної матеріальної шкоди та забрав життя щонайменше однієї людини

Про зникнення без вісти 53-річного чоловіка в Рудних горах (Саксонія, на кордоні з Чехію) повідомляє місцева пожежна служба, передає Укрінформ.

Жителі району Штейнбах намагалися у ніч проти середи захистити своє майно від повені, один із мешканців упав у річку. Сусіди намагались його врятувати, але безуспішно. Пошуки тривають із залученням рятувальників із собаками та гелікоптером.

Загалом у цьому гірському районі пожежні команди виїжджали вночі понад 100 разів. Одна з команд застрягла в полі під час операції, її довелося саму витягувати трактором.

Читайте також: «Вода дійшла до вікон»: на Закарпатті кажуть, що цьогоріч паводок на 80% потужніший за торішній

У протилежній частині країни - в землі Північний Рейн-Вестфалія - зливи та грязеві потоки призвели до затоплення вулиць, підвалів домівок. Деякі вулиці стали зовсім непроїзними. Під водою опинилися сотні автомобілів. В одному лише Дюссельдорфі пожежні виїжджали на виклики понад 350 разів. Вода в Рейні в районі Кельна піднялася до майже п'яти з половиною метрів і затопила набережні.

У Берліні вночі блискавка потрапила в Телевізійну вежу.

Читайте також: Зруйновану паводком дорогу на Закарпатті відновлюють цілодобово

За даними німецької метеослужби DWD, зливи триватимуть до ранку четверга. Загалом, найближчими днями на заході країни може випасти від 40 до 80 мл опадів, до 130 літрів на квадратний метр. Також можливі град і шквали вітру швидкістю до 90 кілометрів на годину.

Фото: Фейсбук Blaulichtreport & Stormchasing

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-