«Вода дійшла до вікон»: на Закарпатті кажуть, що цьогоріч паводок на 80% потужніший за торішній

«Вода дійшла до вікон»: на Закарпатті кажуть, що цьогоріч паводок на 80% потужніший за торішній

Укрінформ
Голова Ясінянської територіальної громади Андрій Делятинчук повідомив, що цьогорічний паводок у Рахівському районі Закарпатської області на 80% потужніший за торішній.

Про це він сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Якщо порівняти минулорічний червневий паводок на Рахівщині і цей, що стався 10 липня 2021 року, то минулорічний завдав нам лише 20% від тієї шкоди, що маємо від цьогорічного. Якщо тоді річка (Чорна Тиса - ред.) розлилася і доходила до дворів, то цього разу вода доходила людям до вікон. Ми здивувалися, коли після паводку помітили багато "нір", які пробила вода з-під землі, тобто до значної кількості води, яка випала з неба, додалися ще й підземні води. Також багато зсувів цьогоріч внаслідок паводку. Тому такі руйнування”, - сказав Делятинчук.

За його словами, наразі вже відновлено сполучення із селами та присілками громади, які були відрізані паводком від центральних доріг.

Читайте також: На п'яти річках Закарпаття почався паводок

У селах громади працюють рятувальники та нацгвардійці (30 та 50 чоловік особового складу, відповідно), а також лісівники з Рахівського держлісгоспу.

“Вчора розчистили дорогу для проїзду, також відновили електропостачання — із 4-ох трансформаторів були ввімкнені три, четвертий привезли і встановили новий. Рятувальники, лісівники та військові продовжують розчищення дворів від мулу та сміття, ” - сказав голова Ясінянської тергромади.

За його словами, найперше працюють у дворах літніх і самотніх людей.

Читайте також: На Прикарпатті паводки підняли рівень води у Дністрі до 1,5 метра

Делятинчук спрогнозував, що з такими темпами робіт ситуацію після паводку в громаді вдасться стабілізувати за наступні дві доби.

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня на Рахівщині через погіршення погодних умов підтоплено селище Ясіня, села Лазещина, Богдан та Луги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-