У Франції вдруге за місяць оштрафували Google

У Франції вдруге за місяць оштрафували Google

Укрінформ
Антимонопольний регулятор Франції (ADLC) оштрафував компанію Google на 500 млн євро (593 млн доларів США) після того, як пошуковий гігант не виконав вимогу укласти угоду з видавцями у ЗМІ щодо використання їхніх новин на власній платформі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

«Штраф у розмірі 500 мільйонів євро враховує виняткову серйозність порушень, що спостерігалися, і те, що поведінка Google призвела до подальшої затримки належного виконання закону», - зазначила глава регулятора Ізабель де Сілва.

Читайте також: На Google подали до суду 36 американських штатів через монополізацію ринку

За інформацією ADLC, Google проігнорував вимогу регулятора від 2020 року щодо укладання угоди з компаніями у сфері ЗМІ за показ фрагментів їхніх новин на своєму сервісі Google News.

Представники Google відмовили коментувати штраф у Франції.

Зазначається, що протистояння між Google та власниками газет й провідними службами новин тривало довгий час. Європейські видавці вже понад десять років закликають регуляторні органи боротися з Google, який залучив мільярди євро доходів від реклами.

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня Антимонопольний регулятор Франції оштрафував компанію Google на 220 млн євро (268 млн доларів) за зловживання своїм монопольним становищем на ринку онлайн-реклами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-