Здорове харчування недоступне майже трьом мільярдам людей - генсек ООН

Здорове харчування недоступне майже трьом мільярдам людей - генсек ООН

Укрінформ
Кількість людей, які страждають від недоїдання, зростає у світі протягом кількох років, а пандемія коронавірусу тільки погіршила ситуацію.

Про цей йдеться в заяві генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, передає Укрінформ. 

«Нові трагічні дані показують нам, що 2020 року з голодом стикнулися  від 720 до 811 млн осіб у всьому світі - на 161 млн більше, ніж у 2019-му. Високі ціни в поєднанні з високим рівнем бідності та нерівності доходів роблять здорове харчування недоступним приблизно для 3 млрд осіб», - заявив генсек ООН

За його словами, кількість людей, які страждають від голоду, зростає протягом кількох років, а цьогоріч ситуація істотно погіршилася у зв'язку з пандемією коронавірусу. Попри зростання на 300% світового виробництва продовольства із середини 1960-х років, недоїдання залишається провідним фактором скорочення тривалості життя, констатував Гутерреш.

Читайте також: В Ефіопії від голоду потерпають понад 400 тисяч людей - ООН

«Одночасно як чинником, так і наслідком голоду є зміна клімату», - сказав він, наголосивши, що «війна з природою» пов’язана з продовольчим виробництвом, яке відповідальне за третину всіх викидів парникових газів та за втрату до 80% біорізноманіття.

Голод своєю чергою провокує конфлікти, зазначив генсек ООН. І розв’язання проблеми голоду неможливе без належної відповіді на решту глобальних викликів.

«У світі, де панує достаток, немає виправдання тому, що мільярди людей не мають доступу до здорового харчування. Це неприпустимо», - переконаний Гутерреш. На його думку, в людства вже обмаль часу, аби уповільнити глобальне підвищення температур.

Читайте також: ООН: голод охопив чотири країни світу, 43 держави - на межі

Саме тому, пояснив генсек ООН, він скликає у вересні глобальний саміт, присвячений проблемам продовольчих систем.

Він також додав, що план відновлення після пандемії - це порядок денний діяльності ООН на період до 2030 року. «Інвестиції у зміни в продовольчих системах сприятимуть перетворенню нашого світу, - зауважив Гутерреш. - Це одна з найрозумніших і найнеобхідніших інвестицій, які ми можемо зробити».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-