В Ізраїлі дозволили третю дозу Pfizer для певної категорії людей

В Ізраїлі дозволили третю дозу Pfizer для певної категорії людей

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю дозволило вакцинувати третьою дозою вакцини Pfizer проти коронавірусу людей з ослабленим імунітетом.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Newsru.co.il.

Рекомендується давати третю дозу вакцини через вісім тижнів після отримання другої дози, йдеться у повідомленні.

Раніше міністерство охорони здоров'я Ізраїлю повідомило, що починаючи з 6 червня, паралельно з поширенням в країні штаму коронавірусу Delta, спостерігається зниження ефективності вакцини Pfizer проти запобігання інфекції та симптоматичних захворювань до 64%.

При цьому, згідно з даними МОЗ, ефективність вакцини проти тяжкого перебігу хвороби, що призводить до госпіталізації, залишається на рівні 93%.

Читайте також: Ізраїль запровадив обов'язкову самоізоляцію для мандрівників

В Ізраїлі була одна з найефективніших у світі кампаній з вакцинації від коронавірусу. Близько 60% населення Ізраїлю отримали хоча б одну дозу Pfizer, у результаті чого число щоденних випадків COVID-19 знизилося з більш як 10 000 у січні. Однак через більш заразний штам Delta число нових випадків COVID-19 почало зростати.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Pfizer разом з німецькою корпорацією BioNTech заявили про плани почати випробування третьої дози вакцини з метою посилення імунітету проти нових штамів COVID-19.

Компанії планують оприлюднити точні дані незабаром, а також представити результати досліджень американському і європейському регуляторам - FDA і EMA.

Разом з тим, головний інфекційний лікар США Ентоні Фаучі заявив, що поки нема потреби вводити третю дозу вакцини від коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-