Тихановська заявила, що неофіційно зустрічалася з Зеленським у Литві

Тихановська заявила, що неофіційно зустрічалася з Зеленським у Литві

Укрінформ
Очільниця білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що неофіційно зустрічалася з президентом Володимиром Зеленським під час його візиту до Литви та сильно відчуває підтримку з боку України.

Як передає Укрінформ, про це Тихановська сказала в інтерв'ю виданню Сьогодні.

"Так, ми на зв'язку, звичайно, з представниками уряду України. Ось. Я одного разу зустрічалася онлайн з паном Кулебою, позавчора ми перетиналися з паном Зеленським на заході у Литві. Офіційних зустрічей у нас не було, але ви знаєте, як сильно ми відчуваємо підтримку України", - сказала Тихановська.

"І те, що Україна приєднується до санкцій Євросоюзу, вказує на те, що Україна – з білоруським народом", - додала білоруська опозиціонерка.

Як повідомлялося, МЗС Литви 5 липня акредитувало демократичне представництво білорусів, надавши, таким чином, офіційний статус команді, яка працює у Вільнюсі, очільниці білоруської опозиції Світлани Тихановскої.

Читайте також: Офіс Тихановської у Литві отримав акредитацію МЗС

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії, вдаючись до масових арештів.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Тихановська змушена проживати у Литві, представляє білоруську опозицію на міжнародному рівні.

Фото: Пул Первой

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-