Генсек ООН закликав G20 реалізувати Глобальний план вакцинації

Генсек ООН закликав G20 реалізувати Глобальний план вакцинації

Укрінформ
Нові штами COVID-19 можуть бути ще заразнішими й смертоноснішими, саме тому світ потребує реалізації Глобального плану вакцинації.

На цьому наголосив у п’ятницю генсек ООН Антоніу Гутерреш на засіданні міністрів фінансів та глав нацбанків країн G20, повідомляє власкор Укрінформу у США.

«Глобальний пробіл у вакцинації загрожує нам усім, оскільки вірус мутує, і він може стати заразнішим або навіть смертоноснішим»,- заявив генсек Організації.

Читайте також: У світі зафіксували понад 186,3 мільйона випадків COVID-19

Він підкреслив, що наявні потужності для вакцинації є недостатніми.

«Нам потрібно щонайменше 11 мільярдів доз для вакцинації 70% населення світу, щоби припинити цю пандемію», - заявив Гутерреш.

У цьому зв’язку він зауважив, що світ потребує Глобального плану вакцинації, щоби принаймні подвоїти виробництво препаратів та забезпечити їх справедливий розподіл, використовуючи програму COVAX у якості базової платформи.

Читайте також: У США на Delta-штам припадає понад 50% нових заражень

«Для реалізації цього плану я закликаю створити Цільову групу з надзвичайних ситуацій, яка охопить країни, що виробляють і можуть виробляти вакцини; ВООЗ; Глобальний альянс з питань вакцин та імунізації; а також міжнародні фінансові установи, здатні взаємодіяти з відповідними фармацевтичними компаніями й виробниками», - наголосив генсек ООН.

Він також зазначив, що країни G20 можуть очолити глобальні зусилля з підготовки й реалізації такого плану.

Читайте також: Pfizer та BioNTech у серпні розпочнуть випробування третьої дози COVID-вакцини

Нагадаємо: за даними Університету медицини імені Джона Гопкінса, у світі нараховується понад 185 мільйонів офіційних випадків зараження COVID-19. При цьому понад 4 мільйони людей померли. Вакцини отримали трохи більше ніж 3,386 мільярда людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-