Підозрювані у вбивстві президента Гаїті заявили, що не планували його смерті

Підозрювані у вбивстві президента Гаїті заявили, що не планували його смерті

Укрінформ
Затримані за підозрою у вбивстві президента Гаїті Жовенеля Моїза заявили, що не мали на меті ліквідовувати главу держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Le Nouvelliste.

За словами слідчого судді Клемана Ноеля, двоє із затриманих нападників засвідчили, що вони були «перекладачами», і, що їхня мета полягала в арешті президента країни Жовенеля Моїза в рамках виконання ордера слідчого судді, а не його вбивство.

Читайте також: До вбивства президента Гаїті можуть бути причетні колишні колумбійські військові

Один із нападників зазначив, що перебував у Гаїті один місяць, та, що “знайшов цю роботу через інтернет”.

Суддя також додав, що поліцейські під час обшуку авто нападників знайшли 5 пістолетів, патрони, тисячі доларів готівки, куленепробивний жилет та мобільні телефони.

Раніше поліція Гаїті повідомила, що до вбивства президента Жовенеля Моїза причетні 28 осіб, з яких 26 є колумбійцями, ще двоє – громадяни США гаїтянського походження.

За даними агентства АР, правоохоронним органам вдалося заарештувати 17 підозрюваних, з яких 15 - колумбійці.

Читайте також: США ввели санкції проти ватажка ІДІЛ за причетність до глобального тероризму

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня група невідомих застрелила у резиденції президента Гаїті Жовенеля Моїза. Зловмисники скоїли напад на приватну резиденцію голови держави вночі. Також стріляли в дружину Моїза, вона вижила після нападу, її доправили до Флориди, де вона, як стверджується, перебуває у критичному, але стабільному стані.

На тілі Моїза зафіксували 12 вогнепальних поранень.

Відео, опубліковане після стрілянини, показує важкоозброєних чоловіків, одягнених в чорне. Біля резиденції президента Моїза вони кричать англійською: "DEA (Управління боротьби з наркотиками США – ред.), всім залишатися на місцях!".

Читайте також: Бойовики атакували військову базу у Сомалі - 30 загиблих

Посол Гаїті в США Бокчіт Едмонд заявив, що, хоча зловмисники перевдягнулися в агентів УБН, він вважає, що "насправді вони не є американськими агентами".

Жозеф оголосив у країні воєнний стан на два тижні. Це надзвичайний стан, що має бути запроваджений виконавчою владою, зокрема, главою держави, з санкції відповідного державного органу для його виконання. Він також заявив, що керуватиме країною після вбивства президента Моїза.

Моїз обіймав посаду президента Гаїті з лютого 2017 року.

Цей замах на Моїза був не першим - у жовтні 2018 року його обстріляли під час офіційної церемонії, але тоді голова держави не постраждав.

Фото з сайту lenouvelliste.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-