Поранену дружину вбитого президента Гаїті доставили до Флориди – ЗМІ

Поранену дружину вбитого президента Гаїті доставили до Флориди – ЗМІ

Укрінформ
Поранена дружина вбитого президента Гаїті Жовенеля Моїза – Мартін – вижила після нападу на резиденцію, її відвезли до Флориди.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ВВС.

Спочатку ЗМІ повідомили, що вона померла від поранень, однак потім з’явилася інформація, що лікарі продовжують боротися за її життя.

Зазначається, що перша леді була доставлена у Флориду, де вона, як стверджується, перебуває у критичному, але стабільному стані.

Троє дітей подружжя Моїз – Жомарлі, Жовенель-молодший та Жоверлейн, перебувають у "безпечному місці", заявили представники влади. Жомарлі вижила, сховавшись у кімнаті свого брата, в той час як зловмисники зв'язали двох членів персоналу резиденції.

За словами начальника поліції Леона Шарля, поліції вдалося схопити деяких нападників. Однак, попри те, що чотирьох підозрюваних у нападі ліквідували, а двох заарештували, деякі зловмисники досі на волі. Їх пошук триває.

Тимчасовий очільник уряду Гаїті Клод Жозеф описав озброєних людей як "найманців" і сказав, що вони "іноземці, які говорять англійською та іспанською". Офіційними мовами Гаїті є креольська та французька.

Однак пізніше міністр зв'язку Гаїті заявив, що серед підозрюваних були і гаїтяни.

Відео, опубліковане після стрілянини, показує важкоозброєних чоловіків, одягнених в чорне. Біля резиденції президента Моїза вони кричать англійською: "DEA (Управління боротьби з наркотиками США – ред.), всім залишатися на місцях!".

Читайте також: На Гаїті затримали підозрюваних у вбивстві президента

Посол Гаїті в США Бокчіт Едмонд заявив, що, хоча зловмисники переодягнулися в агентів УБН, він вважає, що "насправді вони не є американськими агентами".

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня група невідомих застрелила у резиденції президента Гаїті Жовенеля Моїза. Зловмисники скоїли напад на приватну резиденцію голови держави вночі. Також стріляли в дружину Моїза.

На тілі Моїза зафіксували 12 вогнепальних поранень.

Представники різних органів влади Гаїті повідомили про арешт підозрюваних у вбивстві президента країни Моїза.

Жозеф оголосив у країні воєнний стан на два тижні. Це надзвичайний стан, що має бути запроваджений виконавчою владою, зокрема, главою держави, з санкції відповідного державного органу для його виконання. Він також заявив, що керуватиме країною після вбивства президента країни Моїза.

Моїз обіймав посаду президента Гаїті з лютого 2017 року.

Цей замах на Моїза був не першим - у жовтні 2018 року його обстріляли під час офіційної церемонії, але тоді голова держави не постраждав.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-