У Штатах вважають, що останній кібернапад був схвалений урядом Росії - Псакі

У Штатах вважають, що останній кібернапад був схвалений урядом Росії - Псакі

Укрінформ
Американські спецслужби продовжують розслідувати останнє хакерське втручання у США, однак вони впевнені, що це здійснювалося «з відома чи схвалення» уряду Російської Федерації.

Про це заявила на брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо вивчати деталі цього інциденту, який стався з відома чи схвалення російського уряду», - зазначила представниця адміністрації.

Вона також повідомила, що команда Білого дому щодня інформує президента про розвиток подій. «Якщо з’являється нова інформація, її надають (президентові Джо Байдену – ред.)»,- зауважила Псакі.

Читайте також: Білий дім обіцяє реакцію на кібератаку проти Республіканського комітету

За її словами, поки що розвідувальна спільнота працює, щоб визначити конкретну відповідальність за ці зловмисні дії. Однак, підкреслила Псакі, американські спецслужби вважають, що нападники діють «за межами Росії з філіями по всьому світу».

Вона нагадала, що американська адміністрація контактує з російською стороною на високому рівні з питань кібербезпеки.

«І ми продовжуємо висловлювати чіткий меседж: якщо російський уряд не може або не хоче реагувати на дії кримінальних елементів, що перебувають у Росії, діяти будемо ми», - підкреслила Псакі.

Читайте також: Штати залишають за собою право відповіді на кібератаки з Росії - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня хакерське угруповання, яке попередньо пов’язують з Росією, атакувало близько 200 компаній по всьому світу, у тому числі у США, за допомогою програми-вимагача. Крім того, приблизно в цей самий час була здійснена атака на комп’ютерні мережі Республіканського національного комітету – керівного органу однієї з провідних партій США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-