Швейцарія стала першою країною, чий COVID-сертифікат визнали в ЄС

Швейцарія стала першою країною, чий COVID-сертифікат визнали в ЄС

Укрінформ
Швейцарія стала першою країною за межами ЄС, COVID-сертифікат якої визнаватиметься в ЄС нарівні з подібними документами, що видані в країнах-членах Євросоюзу.

Таку інформацію в четвер у Брюсселі під час брифінгу для преси оприлюднив речник ЄС Крістіан Віганд (Christian Wigand), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Єврокомісія прийняла сьогодні рішення, яке гарантує, що сертифікати COVID-19, які видаються Швейцарією, будуть вважатися еквівалентними цифровим COVID-сертифікатам ЄС. Швейцарія є першою з країн Європейського економічного простору, яка буде приєднана до електронної системи ЄС. На практиці це означає, що відзавтра (9 липня – ред.) швейцарські COVID-сертифікати будуть прийматися в ЄС на тих же умовах, що й цифрові COVID-сертифікати ЄС», - сказав речник.

Він зауважив, що такою ж мірою документи з даними щодо вакцинації, набутого імунітету або тестування, які були видані в ЄС, визнаватимуться у Швейцарії.

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня Європейська комісія оприлюднила уточнені рекомендації для спрощення поїздок територією ЄС в умовах пандемії, зокрема щодо порядку застосування цифрових COVID-сертифікатів ЄС з даними щодо вакцинації, тестування або набутого імунітету.

Читайте також: У Мінцифри розповіли про плани запровадження паперового COVID-сертифіката

Уряд України схвалив постанову, яка визначає порядок використання таких сертифікатів українського зразка, що проходить погодження з Єврокомісією. З 1 липня почалося бета-тестування українських електронних COVID-сертифікатів у застосунку "Дія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-