На останньому цього літа засіданні суду у справі МН17 присутні родичі жертв

На останньому цього літа засіданні суду у справі МН17 присутні родичі жертв

Фото
Укрінформ
У Нідерландах у судовому комплексі “Схіпхол” розпочалося останнє цього літа засідання суду у справі про збитий літак рейсу MH17.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, сьогодні у судовій залі присутні родичі загиблих, які зазвичай стежили за процесом зі спеціальної зали на другому поверсі.

Головуючий суддя Гендрік Стейнгаюс повідомив, що суддя Дагмар Костер перебуває на карантині і слідкуватиме за процесом в режимі онлайн. Над його кріслом становлено екран.

Натомість у судовій залі відсутні захисники Олега Пулатова, одного з чотирьох обвинувачених. Його адвокати Сабіна тен Дуссхате та Баудевейн ван Ейк з нідерландської юридичної фірми Sjöcrona Van Stigt повідомили, що сьогодні за процесом слідкуватимуть у прямій трансляції.

Як повідомляв Укрінформ, суд на сьогоднішньому засіданні розглядатиме запити захисту Пулатова, а також відповість на письмові подання сторони обвинувачення та адвокатів родичів загиблих щодо компенсацій.

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Справа МН17: адвокатка підозрюваного Пулатова просить суд надати список всіх уламків літака

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року Міжнародна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубінський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-