Справа МН17: адвокатка підозрюваного Пулатова просить суд надати список всіх уламків літака

Справа МН17: адвокатка підозрюваного Пулатова просить суд надати список всіх уламків літака

Укрінформ
У Нідерландах у судовому комплексі “Схіпхол” розпочалося чергове судове засідання з розгляду по суті справи про знищення літака рейсу MH17.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, головуючий суддя Гендрік Стейнгаюс зазначив, що сьогодні сторона обвинувачення відповість на запитання захисту одного з чотирьох обвинувачених Олега Пулатова від 21 травня. Однак спочатку виступить захист Пулатова.

Першою слово взяла адвокатка росіянина Пулатова Сабіна тен Дуссхате. Вона зазначила, що захист просить надати візуалізацію раніше продемонстрованих в суді аудіо розмов обвинувачених, показів свідків та маршруту техніки. Також вона сказала, що хочуть представити свою візуалізацію, та підкреслила, що просять список всіх уламків МН17, щодо яких вказано якій саме частині літака вони належать. Адвокатка Пулатова також запитала чи прослуховувався один із телефонів обвинуваченого Леоніда Харченка, чи розмови були зафіксовані лише з номера обвинуваченого Сергія Дубинського.

Читайте також: Ознак передачі до суду нових підозрюваних у справі МН17 наразі немає – адвокат

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня під час засідання суду у справі МН17 сторона обвинувачення поінформувала про артилерійські обстріли з території Росії цілей на території України, що мали місце влітку 2014 року.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи над тимчасово окупованою частиною Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Адвокат розповів, коли можна очікувати рішення суду у кримінальній справі МН17

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року Міжнародна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-