Ознак передачі до суду нових підозрюваних у справі МН17 наразі немає – адвокат

Ознак передачі до суду нових підозрюваних у справі МН17 наразі немає – адвокат

Укрінформ
Наразі немає ознак того, що до суду у справі про збитий у липні 2014 року малайзійський літак рейсу МН17, яка слухається в Нідерландах, можуть бути передані нові підозрювані.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав адвокат родичів загиблих Петер Лангстраат.

“Для нас немає жодних ознак того, що нові підозрювані будуть передані до голландського суду. Це дуже розчаровує. Хто були ті люди, які натиснули кнопку? Російські військові? Хто їх прислав? Якими були їхні команди? Це була помилка? Якщо це була помилка, чому вони це зробили? У нас є всі ці запитання. І, звісно, було б чудово, щоб родини загиблих отримали відповіді”, - заявив він.

За словами Лангстраата, чим довше триває розслідування, тим менша ймовірність того, що безпосередні учасники злочину будуть передані до суду.

Читайте також: Справа МН17: слухання у ЄСПЛ перенесли на листопад - адвокат

Відповідаючи на запитання, що відомо про екіпаж ЗРК «Бук», адвокат сказав: "Те, що ми знаємо від свідків, - у них були шоломофони, типові для російських військових, а дехто казав, що вони навіть говорили з московським акцентом”.

Лангстраат також зазначив, що справа налічує 65 тисяч сторінок, з якими адвокати ознайомилися.

"Для нас оприлюднене (в суді - ред.) не було великою новиною, але для родичів загиблих часом було емоційно важко, зокрема, коли ми чули про металеві фрагменти у кількох тілах і знову бачили зображення місця падіння літака після збиття", - сказав він.

Читайте також: Адвокат розповів, коли можна очікувати рішення суду у кримінальній справі МН17

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах відбулося чотири засідання суду по суті у справі про збитий в 2014 році літак рейсу МН17.

Наступне засідання суду по суті відбудеться 17 червня.

Протягом перших чотирьох днів слухань по суті у справі МН17 судді озвучили деякі матеріали розслідування. Також було представлено відео та фото з місця катастрофи і озвучено показання свідків. Досить детально було представлено зібрані слідством докази транспортування ЗРК «Бук».

Читайте також: МН17: суд у Нідерландах слухав телефонні розмови Гіркіна та інших підозрюваних

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року Міжнародна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-