Ситуація з COVID-19 у світі стабілізувалась — ВООЗ

Ситуація з COVID-19 у світі стабілізувалась — ВООЗ

Укрінформ
Директор програми Всесвітньої організації охорони здоров'я з надзвичайних ситуацій Майкл Раян заявив, що за останні кілька тижнів ситуація з коронавірусом у світі стабілізувалася.

Про це він сказав на брифінгу, передає Укрінформ.

"Якщо подивитися на графік (захворюваності - ред.) за останні кілька тижнів, то можна побачити, що настала свого роду стабілізація, але це сталося на дуже високому рівні", - зазначив Раян.

Він додав, що наразі ситуація з поширенням COVID-19 у світі "краща, ніж два-три місяці тому".

Читайте також: МОЗ розглядає виробництво в Україні кількох COVID-вакцин

За словами представника ВООЗ, у деяких країнах спостерігається різке зниження захворюваності, але при цьому в інших державах фіксують різке зростання кількості нових випадків COVID-19.

На його думку, це пов'язано з появою більш заразних штамів, пом'якшення карантинних заходів і збільшенням кількості контактів між людьми.

У світі зараз циркулює новий небезпечний штам коронавірусу – "Дельта". Вперше його зафіксували в Індії, але натепер випадки інфікування ним виявлені у 98 країнах.

Читайте також: Вимога носити маски у закритих приміщеннях залишиться ще надовго - головний санлікар

Як повідомляв Укрінформ, за даними Worldometer, у світі виявлено 184 931 978 випадків COVID-19, зокрема 4 000 610 летальних, одужало 169 299 135 осіб.

Фото: Fabrice Coffrini / Contributor / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-