Британський уряд анонсував скасування практично всіх карантинних обмежень

Британський уряд анонсував скасування практично всіх карантинних обмежень

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у понеділок заявив про плани скасувати з 19 липня майже всі карантинні обмеження, які були запроваджені в Англії через коронавірус.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Так, Джонсон підкреслив, що майже всі карантинні заходи - включаючи обмеження кількості людей, які можуть зустрітися разом, вимоги щодо носіння масок та соціальної дистанції у барах - будуть скасовані в рамках завершального етапу виходу з локдауну.

Натомість жителям пропонуватимуть використовувати своє “особисте судження” щодо ризику зараження - прем'єр-міністр бажає побачити новий спосіб життя з вірусом.

Остаточне рішення щодо того, чи варто розпочинати останній етап послаблення карантину, буде ухвалено через тиждень, після отримання останніх даних про захворюваність на COVID-19.

Британський прем’єр робить ставку на те, що кампанія з вакцинації може запобігти новій хвилі коронавірусу попри зростання кількості заражень штамом “Дельта”.

«Ми повинні бути чесними перед собою: якщо ми не зможемо знову відкрити своє суспільство в найближчі кілька тижнів, коли нам допомагають літо і шкільні канікули, то ми повинні запитати себе, коли ми зможемо повернутися до нормального життя», - наголосив Джонсон.

Видання звертає увагу, що глава британського уряду встановлює політику охорони здоров'я для Англії, але не для Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії. Вони самостійно вирішують питання такого характеру.

Читайте також: Вимога носити маски у закритих приміщеннях залишиться ще надовго - головний санлікар

Як повідомлялося, із початку пандемії в Британії підтверджено 4,93 мільйона випадків коронавірусу, з них 128,2 мільйона летальних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-