У Туреччині арештували засновника фінансової піраміди, який ошукав тисячі громадян

У Туреччині арештували засновника фінансової піраміди, який ошукав тисячі громадян

Укрінформ
Засновник онлайн-гри "Фермерський банк", учасники якої могли створювати віртуальні фермерські господарства та отримувати реальні прибутки, продаючи «власну» продукцію, арештований в Стамбулі за звинуваченнями у шахрайстві.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформагентство DHA.

«Мехмет Айдин на прізвисько Тосунджук, засновник "Фермерського банку", який здався в Бразилії, був доставлений до Туреччини регулярним рейсом Турецьких авіаліній у супроводі поліціянтів», - повідомляє інформагентство.

Літак прилетів до Стамбула з Сан-Пауло.

«Підозрюваний був узятий під варту Генеральною прокуратурою для завершення судового провадження», - повідомили в генпрокуратурі.

Читайте також: Туреччина назвала звіт США щодо торгівлі людьми прикладом подвійних стандартів

Мехмета Айдина було оголошено в розшук та внесено до списків Інтерполу у 2018 році за звинуваченням у шахрайстві та створенні фінансової піраміди, в результаті чого було ошукано тисячі громадян. Триває розслідування його діяльності.

"Фермерський банк" було створено Айдином у 2016 році за прикладом популярної в той час онлайн-гри FarmVille. За умовами участі, віртуальні «фермери» могли створювати власні ферми, піклуватися про тварин, а отриману продукцію продавати за віртуальні гроші, які можна було обмінювати на справжні. За перші два роки існування користувачі перерахували на рахунки банку понад 120 млн доларів США. Після втечі з країни, Айдин переховувася в Уругваї, Парагваї та Бразилії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-