Туреччина назвала звіт США щодо торгівлі людьми прикладом подвійних стандартів

Туреччина назвала звіт США щодо торгівлі людьми прикладом подвійних стандартів

Укрінформ
Туреччина вважає звіт Держдепу США про торгівлю людьми за 2021 рік, у якому вказується відповідальність країни за вербування дітей для участі у бойових діях, виявом подвійних стандартів та лицемірства.

Про це йдеться у заяві МЗС Туреччини, повідомляє власкор Укрінформу.

«Це найяскравіший приклад подвійних стандартів і лицемірства, коли США відверто обмовляє Туреччину з цього питання, одночасно чітко підтримуючи та озброюючи PKK/PYD/YPG - терористичну організацію, яка вербує дітей та використовує їх для терористичних актів у Сирії та Іраку», - йдеться в заяві МЗС Туреччини.

Читайте також: Схема з нелегалами до ЄС: вербувальникам українських моряків оголосили ще дві підозри

У заяві наголошується, що звіт Державного департаменту США про торгівлю людьми за 2021 рік підтверджує, що Туреччина активізувала свої зусилля по боротьбі з торгівлею людьми.

«Туреччина докладає всіх зусиль для запобігання злочинам торгівлі людьми, покарання винних та захисту жертв. "План дій з прав людини" та його бачення "вільної особистості, сильного суспільства та більш демократичної Туреччини", підписаний нашим президентом, також передбачає ефективну боротьбу з торгівлею людьми і є свідченням нашої рішучості», - заявили в МЗС країни.

Читайте також: Мін'юст США розслідує, чи лобіював Джуліані інтереси Туреччини - Bloomberg

Анкара повністю відкидає звинувачення у причетності до вербування дітей для участі у бойових діях.

Як відомо, Туреччина неодноразово звинувачувала США у підтримці підрозділів PKK/PYD/YPG, зокрема у Сирії. Ці організації визнані терористичними в Туреччині та ряді інших країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-