Мін'юст США розслідує, чи лобіював Джуліані інтереси Туреччини - Bloomberg

Мін'юст США розслідує, чи лобіював Джуліані інтереси Туреччини - Bloomberg

Укрінформ
Міністерство юстиції США веде розслідування проти Рудольфа Джуліані, ексадвоката Дональда Трампа, щодо його ймовірної причетності до незаконного лобіювання інтересів Туреччини.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

«Руді Джуліані є об’єктом розслідування міністерства юстиції у зв’язку з його можливим лобіюванням інтересів Туреччини», - інформує видання.

Зазначається, що ця справа ведеться окремо від кримінального провадження стосовно діяльності Джуліані в Україні.

Читайте також: Друзі Джуліані фінансово допоможуть йому із витратами на суди

Розслідування ймовірних зв’язків Джуліані з Туреччиною триває вже майже рік, однак про нього стало відомо лише зараз, уточнює Bloomberg. У цьому зв'язку згадується, що ексадвокат Трампа у 2017 році підштовхував Білий дім до скасування обвинувачень на адресу турецького торговця золотом Рези Зарраба у відмиванні грошей. Крім того, за даними видання, Джуліані намагався домогтися депортації зі США проповідника Фетуллаха Гюлена, чого вимагав президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Читайте також: Суд відсторонив Джуліані від адвокатської практики у штаті Нью-Йорк

Як відомо, Джуліані впродовж кількох років був особистим адвокатом Дональда Трампа. Він фігурував у розслідуванні Конгресу США, а також правоохоронних органів у контексті його переговорів із сумнівними персонами та політичними діячами в Україні. Тоді Джуліані не були висунуті офіційні обвинувачення. Сам він заперечував будь-які порушення законів США.

Фото: Bloomberg/Getty Images file

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-