В Антарктиді підтвердили новий температурний рекорд — понад +18°

В Антарктиді підтвердили новий температурний рекорд — понад +18°

Відео
Укрінформ
В ООН підтвердили новий температурний рекорд в Антарктиді — +18,3°С. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Всесвітню метеорологічну організацію (ВМО) ООН.

Зазначається, що рекордну температуру зафіксували на аргентинській дослідницькій станції Esperanza на Антарктичному півострові 6 лютого 2020 року. Попередній підтверджений рекорд для антарктичного континенту становив +17,5°С. Його зареєстрували також на Esperanza, але у 2015 році.

Водночас ВМО офіційно відхилила дані про те, що 9 лютого 2020 року на бразильській станції моніторингу вічної мерзлоти на острові Сеймур виявили +20,75°С. Після детального аналізу з’ясувалося, що імпровізований радіаційний захист на бразильській станції на острові Сеймур призвів до явної помилки теплового зміщення для датчика температури повітря монітора вічної мерзлоти.

Читайте також: Від Антарктиди відколовся найбільший у світі айсберг

«Перевірка цієї максимальної температури важлива, тому що вона допомагає нам створити картину погоди і клімату на одному з останніх кордонів Землі», — сказав генеральний секретар ВМО Петтері Таалас.

За його словами, антарктичний півострів є одним з регіонів планети з найшвидшим потеплінням — майже на 3°C за останні 50 років.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна група вчених виявила раптове зникнення великого крижаного озера на поверхні шельфового льодовика Антарктиди.

Дослідники, аналізуючи супутникові дані апарату ICESat-2 від NASA, дійшли висновку, що озеро зникло у 2019 році, коли у шельфовому льодовику Еймері, що у східній частині Антарктиди, була зима.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-