Пандемія коронавірусу завершиться у 2022 році - вчений

Пандемія коронавірусу завершиться у 2022 році - вчений

Укрінформ
Французький науковець прогнозує четверту хвилю пандемії COVID-19 у країні восени та можливе подолання кризи у 2022 році, за умови вакцинації 100% населення.

Про це в інтерв'ю France Inter заявив голова Наукової ради при уряді Франції професор Жан-Франсуа Делфрессі, передає кореспондент Укрінформу.

«Четверта хвиля буде. І вона буде набагато більш небезпечною, ніж три попередніх», - оцінив професор можливий розвиток епідемічної ситуації у Франції.

Читайте також: Україні на осінь прогнозують нову COVID-хвилю

Делфрессі уточнив, що на четверту хвилю можна очікувати у вересні, і вона буде спричинена  небезпечнішим і заразнішим штамом коронавірусу Delta.

На запитання, коли можна очікувати подолання пандемії, він відзначив, що це, імовірно, може статися у 2022 році, за умови вакцинації 100% населення, або, якщо усі перехворіють на COVID-19.

Французький науковець підтвердив ефективність затверджених у Франції COVID-вакцин, включаючи AstraZeneca (торговельна марка в ЄС – Vaxzevria – ред.) проти штаму Delta, але лише за умови отримання двох доз.

Читайте також: У Штатах розробили прототип маски, яка виявляє COVID-19

При цьому Делфрессі зауважив, що третя доза вакцини може мати позитивний ефект для стимулювання імунної відповіді й захисту організму проти COVID-19, але це актуально для людей віком 60-70 років.

Станом на 30 червня, у Франції за добу зафіксовано 2 457 нових випадків COVID-19; сталися 25 летальних випадків.

Нині у країні першу дозу COVID-вакцини отримали близько 33,5 млн осіб. Повна вакцинація завершена для 22,8 млн осіб, що складає 32,4% населення. Уряд планує вакцинувати на добровільних засадах 40 млн громадян до кінця серпня.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-