Авіапатруль НАТО проводить навчання у Балтії

Авіапатруль НАТО проводить навчання у Балтії

Укрінформ
У повітряному просторі Балтії 29-30 червня проходять навчання НАТО і партнерів альянсу Ramstein Alloy на базі ВПС Естонії за участі авіаційного комплексу радіовиявлення і наведення НАТО E-3A AWACS.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Альянсу.

«Навчання дають НАТО і партнерам можливість відпрацювати свій потенціал швидкого реагування в регіоні Балтійського моря», - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що важливою є участь комплексу E-3A AWACS, який дозволяє контролювати місію з охорони повітряного простору в будь-якій точці Європи. У навчаннях беруть участь регіональні союзники і партнери для відпрацювання змодельованих сценаріїв, таких, як втрата зв'язку і перехоплення тихохідних літаків.

Подібні маневри Альянсу проводяться тричі на рік. Ця ітерація серії навчань Ramstein Alloy проводиться Естонією разом з союзниками, військовою авіацією Німеччини, Італії, Польщі, Іспанії, Туреччини і партнером по НАТО Фінляндією, загалом - більше ніж 20 літаків. На естонській військовій авіабазі Емарі був проведений медіадень за участі E-3A AWACS.

Цього року навчання збігаються з 60-ю річницею місії НАТО з охорони повітряного простору.

Фото: SHAPE PAO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-