«Хірургічне» ураження цілей: в Ізраїлі створили ракетну систему Sea Breaker

«Хірургічне» ураження цілей: в Ізраїлі створили ракетну систему Sea Breaker

Фото
Укрінформ
Ізраїльський оборонний концерн Rafael Advanced Defense Systems представив автономну високоточну ракетну систему п'ятого покоління великої дальності Sea Breaker.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Newsru.co.il.

Система Sea Breaker, що забезпечує ефективне "хірургічне" ураження морських і наземних цілей на відстані до 300 км, може розміщуватися на катерах, корветах або фрегатах, а також на берегових високомобільних пускових установках SPYDER.

Sea Breaker використовує технологічні інновації Rafael, такі як електрооптика, комп'ютерний зір, штучний інтелект і алгоритми прийняття рішень, для забезпечення виконання усіх функцій у разі відсутності системи супутникової навігації GNSS, в будь-який час доби, за будь-яких погодних умов, йдеться в повідомленні.

Ракетна система Sea Breaker оснащена вдосконаленою апаратурою IIR (Imaging Infra-Red). Використовуючи штучний інтелект, Sea Breaker забезпечує автоматичне виявлення цілі (ATA) і автоматичне розпізнавання цілі (ATR).

Читайте також: Індія випробувала ракету нового покоління, здатну нести ядерну боєголовку

Ракета несприйнятлива до електромагнітних перешкод, вона може летіти на малих висотах над поверхнею води або над поверхнею землі складного рельєфу. У разі одного влучення ця ракета здатна нейтралізувати корабель розміром з фрегат.

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея розробить систему ППО, подібну ізраїльського "Залізного купола", для застосування проти північнокорейської артилерії великої дальності.

Фото: rafael.co.il

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-