Нідерланди звинуватили Росію в «імітації атак» на фрегат Evertsen у Чорному морі

Нідерланди звинуватили Росію в «імітації атак» на фрегат Evertsen у Чорному морі

Заява
Укрінформ
Міноборони Нідерландів заявило, що російські винищувачі літали дуже близько до нідерландського фрегата Evertsen, який перебував у Чорному морі, і створили небезпечну ситуацію.

Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на заяву Міністерства оборони Нідерландів.

“Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію щодо Evertsen в Чорному морі. Це сталося минулого четверга, коли морське судно перебувало на південний схід від Криму”, - йдеться в оприлюдненій 29 червня заяві.

Зазначається, що російські винищувачі неодноразово переслідували Evertsen приблизно між 15:30 та 20:30 за місцевим часом.

Читайте також: Чорне море ніколи не було й не буде «російським озером» - Данілов

“Вони пролітали в небезпечній близькості та дуже низько, виконуючи “імітацію атаки”, - наголошується у заяві. Зазначається, що російські винищувачі були озброєні бомбами та ракетами класу "повітря-земля". “Такі російські дії порушили право на вільне користування морем. Крім того, вони суперечать взаємним домовленостям”, - йдеться в оприлюдненій заяві.

“Для таких агресивних дій не було жодної причини. Це була безвідповідальна та небезпечна поведінка на морі", - наголосив нідерландський капітан Джордж Пастур.

У свою чергу міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд-Схоутен назвала такі дії з боку РФ "безвідповідальними" і наголосила, що Нідерланди звернуться до Росії щодо цього питання.

Читайте також: Есмінець Defender діяв законно, бо ми не визнаємо анексію Криму Росією - Джонсон

Як повідомляв Укрінформ, британський есмінець HMS Defender D36 і нідерландський фрегат HNMLS Eversten F805 14 червня увійшли у Чорне море.

9 червня обидва кораблі зайшли в порт Стамбула й відшвартувалися поруч в бухті Золотий Ріг, що поруч з Босфором. Кілька днів екіпажі відпочивали.

Есмінець HMS Defender (D36) і фрегат HNLMS Evertsen (F805) входять до ескадри, що супроводжує новітній британський авіаносець Queen Elizabeth. На останньому базуються 32 літальних апарати - палубні літаки F-35B з американської ескадрильї VMFA-211 і британської 817 SQN, морські піхотинці з 42 CDORM і три вертолітних ескадрильї - 815 NAS, 820 NAS і 845 NAS.

Фото: defensie.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-