ООН призупинить усі миротворчі операції у разі неприйняття бюджету в четвер

ООН призупинить усі миротворчі операції у разі неприйняття бюджету в четвер

Укрінформ
Якщо держави-члени не ухвалять до четверга новий миротворчий бюджет ООН, усі миротворчі місії у світі будуть суттєво обмежені у ресурсах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила глава департаменту стратегії управління, політики та дотримання ООН Кетрін Полард, пише Reuters.

За її словами, усім 12 миротворчим місіям ООН у світі було рекомендовано розпочати впроваджувати план дій на випадок надзвичайної ситуації, якщо новий бюджет не буде ухвалено вчасно.

“Водночас, ми сподіваємося та залишаємося переконаними, що держави-члени завершать свої перемовини”, - сказала Полард.

Читайте також: NYT: В ООН знайшли докази військових злочинів російських найманців у ЦАР

Вона додала, що у разі відсутності затвердженого бюджету в четвер, генсек зможе витрачати кошти організації лише на захист майна та персоналу ООН.

“Деякі дипломати вказують на зміни у переговорному процесі, логістичні проблеми та напружені перемовини, що цькують Китай та Західні країни, як на причини затримки досягнення згоди”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Радбез ООН екстрено збереться через військовий конфлікт у Тиграї – ЗМІ

Цього року на миротворчі операції ООН просить $6 млрд. За підсумками минулого року найбільшими донорами були США, які покрили 28% усіх миротворчих витрат та Китай, на який припадає 15,2%. Третє місце за обсягом внесків посідає Японія (8,5%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-