У Байдена готують першу зустріч з новим ізраїльським лідером – ЗМІ

У Байдена готують першу зустріч з новим ізраїльським лідером – ЗМІ

Укрінформ
Штати та Ізраїль працюють над підготовкою першого візиту до Білого дому нового прем'єр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета, який може відбутися вже впродовж наступних кількох тижнів.

Про це повідомило в понеділок американське впливове видання Axois із посиланням на трьох представників ізраїльської сторони та двох джерел в американській адміністрації, передає Укрінформ.

«Переговори щодо потенційного візиту ведуться між радником Беннета з питань зовнішньої політики Шимрітом Мейєром й головним радником Байдена з Близького Сходу Бреттом Макгерком. До обговорень також залучений посол Ізраїлю у Вашингтоні Гілад Ердан»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Зеленський запросив нового Прем'єр-міністра Ізраїлю на саміт Кримської платформи

Це є додатковим підтвердженням, що адміністрація Байдена «хоче допомогти врівноважити новий та неміцний ізраїльський уряд», зауважує видання. До слова, Байден зателефонував Беннету через дві години після того, як той склав присягу.

«Це відображає його (президента США – ред.) бажання мати міцні робочі відносини з Беннеттом», - прокоментував ситуацію представник американської адміністрації.

Читайте також: Блінкен зустрівся з новим головою МЗС Ізраїлю: говорили про Іран та Палестину

При цьому, джерела з обох сторін заявили, що прагнуть організувати візит якомога скоріше. У цьому зв’язку розглядається період після 18 липня, коли Конгрес США має повернутися з короткого відпочинку.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський також планує відвідати Вашингтон в другій половині липня на запрошення Президента Сполучених Штатів Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-