США запровадили санкції проти міністра юстиції Білорусі

США запровадили санкції проти міністра юстиції Білорусі

Укрінформ
Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США оголосив про запровадження санкцій проти міністра юстиції Республіки Білорусь Олега Сліжевського.

Про це йдеться в офіційному повідомленні OFAC, оприлюдненому в понеділок, передає Укрінформ.

В американському відомстві повідомили, що міністр юстиції Олег Сліжевський, 1972 року народження, включений до списку індивідуальних економічних санкцій США.

Тиждень тому американський уряд запровадив пакет обмежень проти режиму Лукашенка. Це сталося після інциденту із примусовою посадкою в Мінську пасажирського авіалайнера та затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в Мінську під приводом імовірності скоєння теракту.

Після посадки лайнера були затримані його пасажири - редактор занесеного в Білорусі до списку екстремістських Телеграм-каналу «Беларусь головного мозга», колишній редактор Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега.

Згодом спецслужби Білорусі оприлюднили відео із «зізнанням» Протасевича, при цьому на його обличчі і руках були помітні сліди катувань.

Читайте також: Євросоюз запровадив проти Білорусі нові санкції

Також з'явилося відео, на якому Сапега зізнається, що редагувала Телеграм-канал про білоруських силовиків "Чорна книга Білорусі". За даними правозахисного центру "Весна", її обвинувачують за ч.3 статті 130 КК Білорусі - "розпалювання расової, національної, релігійної або іншої соціальної ворожнечі".

21 червня ЄС і США одночасно оголосили про запровадження санкцій проти ключових секторів економіки Білорусі, а також десятків чиновників, асоційованих з режимом Лукашенка.

Раніше США скасували дію Генеральної ліцензії, яка призупиняла санкції проти дев’яти білоруських державних підприємств, мотивуючи це різким погіршенням ситуації з правами людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-