У Британії почали тестувати нову COVID-вакцину від AstraZeneca

У Британії почали тестувати нову COVID-вакцину від AstraZeneca

Укрінформ
AstraZeneca та Оксфордський університет у Британії сьогодні розпочали нові випробування для тестування модифікованої вакцини проти бета-штаму коронавірусу, який вперше з’явився у Південній Африці.

Як передає Укрінформ, про це інформує AFP.

Як зазначається, у дослідженні візьмуть участь 2 250 осіб. Учасники з Великої Британії, Південної Африки, Бразилії та Польщі.

Серед учасників дослідження є ті, які були повністю щеплені двома дозами оригінальної вакцини AstraZeneca або вакциною мРНК, такою як Pfizer, а також ті, хто взагалі ще не отримав жодного уколу.

Читайте також: В Індонезії – найбільша кількість нових заражень коронавірусом з початку пандемії

Нова вакцина, відома як AZD2816, була розроблена з використанням тієї самої основи, що й основний медзасіб AstraZeneca, але з незначними генетичними змінами білка спайку на основі наявних даних щодо бета-штаму коронавірусу.

"Тестування бустерних доз існуючих вакцин та вакцин проти нових штамів (COVID-19 - ред.) важливо для забезпечення того, щоб ми були якомога краще підготовлені до того, щоб випереджати пандемію коронавірусу, якщо їх використання виявиться необхідним", - зазначив директор Oxford vaccine Group Ендрю Поллард.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 27 червня зафіксували 181 559 092 випадки зараження коронавірусом. При цьому виявлено 3 932 982 смерті, одужали 166 088 524 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-