Johnson&Johnson виплатить $230 мільйонів на врегулювання справи зі штатом Нью-Йорк

Johnson&Johnson виплатить $230 мільйонів на врегулювання справи зі штатом Нью-Йорк

Укрінформ
Американський фармацевтичний гігант Johnson&Johnson погодився виплатити $230 мільйонів за мировою угодою у справі щодо опіоїдної кризи в Сполучених Штатах та зобов’язався припинити будь-яке просування такої продукції в країні.

Про це повідомляє в суботу американський телеканал CNBC із посиланням на заяву генерального прокурора штату Нью-Йорк, передає Укрінформ.

«Компанія Johnson&Johnson погодилася укласти угоду зі штатом Нью-Йорк вартістю $230 мільйонів, яка забороняє їй поставляти опіоїди, а також підтвердила, що припинила розповсюдження такої продукції в Сполучених Штатах»,- зауважується в повідомленні.

При цьому уточнюється, що Johnson&Johnson не продає опіоїдів у США з 2015 року.

Читайте також: У Євросоюзі сумніваються, що Johnson & Johnson виконає план з постачання вакцин

Нинішня справа стосується попереднього досвіду компанії, яка тепер погодилася за мировою угодою виплатити всю суму впродовж наступних дев’яти років. Крім того, компанія може сплатити на $30 мільйонів більше за перший рік, якщо виконавча влада штату затвердить новий закон щодо створення фонду для регуляції обігу опіоїдів.

Як повідомлялося, впродовж кількох останніх років у США проходять судові процеси місцевих органів урядування проти великих фармацевтичних компаній через опіоїдну кризу, яка позбавила життя майже 500 тисяч людей у Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-