У ЄС до кінця тижня вакцинують 40% дорослого населення - президент Єврокомісії

У ЄС до кінця тижня вакцинують 40% дорослого населення - президент Єврокомісії

Укрінформ
До кінця цього тижня 40% усього дорослого населення Євросоюзу завершать вакцинацію проти COVID-19, а 60% зроблять принаймні одне щеплення.

Про це у Брюсселі на пресконференції за підсумками саміту ЄС сказала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо ситуації з вакцинацією проти COVID-19. До кінця тижня ми доставимо європейцям 424 млн доз, що більше, ніж заплановано на другий квартал. Це означає, що до кінця тижня ми матимемо майже 60% дорослих людей у ЄС, які отримали принаймні одну дозу, і щонайменше 40%, котрі будуть повністю вакциновані», - розповіла президент Єврокомісії.

Вона наголосила, що така активна кампанія вакцинації необхідна, оскільки новий варіант коронавірусу «Дельта» дуже швидко шириться Європою. За словами дер Ляєн, цей штам уже домінує у Великій Британії – там на нього припадає до 90% випадків нових інфікувань. 

Читайте також: Усі схвалені COVID-вакцини ефективні проти штаму Delta – головний санлікар

«При цьому є й добра новина. Ми бачимо, що вакцинація захищає. Подвійна вакцинація захищає дуже ефективно від «Дельти», а одне щеплення дозволяє значно скоротити кількість тяжких захворювань. Але зі штамом «Дельта» ми мусимо зберігати пильність і координувати всі обмежувальні заходи. Ми повинні також носити маски та дотримуватися дистанції. Але головне – вакцинувати, вакцинувати й вакцинувати людей. Це найкраща стратегія боротьби з цим варіантом інфекції», - зазначила очільниця Єврокомісії.

Як повідомлялося, 24-25 червня у Брюсселі відбувся саміт ЄС, який розглянув низку зовнішньополітичних питань та глобальних викликів, включаючи координацію зусиль у боротьбі з пандемією COVID-19.

Фото: CTK Photo/Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-