Блінкен очікує «реальних результатів» від переговорів про Nord Stream 2

Блінкен очікує «реальних результатів» від переговорів про Nord Stream 2

Укрінформ
Держсекретар США підтвердив активні переговори з урядом Німеччини щодо газопроводу Nord Stream 2 та заявив, що очікує реальних результатів, які обмежать можливості впливу РФ на Україну.

Про це Блінкен заявив в інтерв’ю Der Spiegel, зміст якого оприлюднив Держдепартамент США, передає Укрінформ.

«Зараз ми ведемо дуже активні дискусії з урядом Німеччини, розглядаємо низку потенційних кроків, дій та заходів, які ми можемо вжити, аби переконатися, що трубопровід не використовується з лихими намірами як інструмент примусу чи шантажу, а також що інтереси таких держав, як Україна, захищені економічно та стратегічно»,- повідомив Блінкен.

Він також зазначив, що обговорюються й інші, «дуже практичні речі». У цьому зв’язку держсекретар США висловив сподівання, що зрештою буде досягнуто домовленостей про важливі заходи задля пом’якшення будь-якої потенційної шкоди.

Читайте також: Маас і Блінкен обговорили Nord Stream 2 і «альтернативний» договір на транзит Україною

«Призупинення санкцій (проти компанії-оператора Nord Stream 2 – ред.) може бути скасовано. Приблизно через місяць ми маємо знову звітувати перед нашим Конгресом, тож я сподіваюся, що ми продемонструємо реальні результати цих переговорів», - підкреслив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, під час зустрічі в Берліні цього тижня з канцлером ФРН Ангелою Меркель держсекретар Блінкен заявив, що США продовжують протидіяти Nord Stream 2. Він закликав Німеччину зробити конкретні кроки для зменшення ризиків, які російський газогін несе для України, а також для європейської енергетичної безпеки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-