Спалах COVID-19 у Фінляндії спричинили футбольні фанати, які повернулися з Росії

Спалах COVID-19 у Фінляндії спричинили футбольні фанати, які повернулися з Росії

Укрінформ
Повернення фінських футбольних фанів, які приїхали з РФ після матчів Фінляндії на Євро-2020, спричинило сплеск щоденних випадків захворювання на коронавірус у країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Helsinki Times.

Кілька десятків фінських футбольних уболівальників, які поїхали до Санкт-Петербурга, щоб спостерігати за грою збірної Фінляндії в останніх матчах Євро-2020, нині отримали позитивний тест на COVID-19.

Станом на ранок четверга серед осіб, які перетнули кордон цього тижня, було виявлено 80 випадків хвороби.

Читайте також: Перед матчем Євро-2020 у Данії розмалювали пам'ятник Шевченку в російський триколор

Фінська влада тепер намагається розшукати 800 мандрівників, яких ще не перевірили на захворювання. Відділ соціальних та медичних служб у фінському місті Кіменлааксо (Кімсоте) у вівторок прийняв рішення припинити перевірки стану здоров'я мандрівників на кордоні на тлі відсутності належних ресурсів для тестування прибулих на COVID-19.

Місцевий орган охорони здоров'я стверджує, що вони не були готові до довгих черг, оскільки очікували, що більшість із тих, хто був присутній на футбольних матчах, дотримуватимуться вказівок УЄФА, де було зазначено, що для входу на стадіон може знадобитися доказ наявності негативного результату тесту на COVID-19.

Читайте також: У Москві – третій день поспіль рекордна кількість COVID-смертей

16 червня після нищівної поразки від футболістів Бельгії (0:3) збірна РФ мінімально перемогла команду Фінляндії (1:0) у другому турі групового раунду чемпіонату Європи, що, у підсумку, не допомогло росіянам уникнути останньої сходинки у групі.

Чемпіонат Європи з футболу триватиме до 11 липня.

Фото: Lehtikuva

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-