У Нью-Йорку вперше вибори мера проходять за рейтинговою системою

У Нью-Йорку вперше вибори мера проходять за рейтинговою системою

Укрінформ
У Нью-Йорку 22 червня відбувся перший етап попередніх виборів мера, у праймеріз беруть участь 13 демократів і двоє республіканців.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Прихильники Демократичної та Республіканської партій обирають кандидатів, які візьмуть участь у загальних виборах 2 листопада 2021 року. Чинний мер Білл де Блазіо не може брати в них участі, оскільки обіймав посаду упродовж двох термінів.

На цих виборах уперше застосовується рейтингове голосування. У бюлетені виборці зможуть обрати до п'яти кандидатів і проранжувати їх відповідно до своїх уподобань.

Читайте також: Нью-Йорк відзначив День звільнення від рабства концертом та гуляннями

Як пояснив де Блазіо, виборець має розмістити кандидатів у бюлетені за рейтингом – від найбільш до найменш бажаного. Підрахунок відбуватиметься таким чином: кандидат, який найчастіше фігурує на останньому місці, вибуває, а його голоси щоразу розподіляються між рештою в порядку пріоритетності. Так триватиме, доки один із кандидатів не набере понад 50% голосів.

Очікується, що остаточний підрахунок буде здійснено за кілька тижнів, причому скриньки з бюлетенями не розпаковуватимуть до 28 червня. За даними перепису, у 5 округах Нью-Йорка живе 8,3 мільйона людей.

Читайте також: Хакери атакували транспортну мережу Нью-Йорка - ЗМІ

Телеканал CNN через заплутану систему голосування характеризує нинішні вибори як «безлад».

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до опитувань демократичних виборців, серед претендентів на кандидата від Демпартії лідирує президент району Бруклін Ерік Адамс, на підтримку якого висловилися 24% респондентів. На другому місці - колишній міський санітарний комісар Кетрін Гарсія з результатом 17%.

Від республіканців на посаду мера претендують засновник Федерації водіїв таксі штату Нью-Йорк Фернандо Матео і засновник міжнародної волонтерської організації Guardian Angels («Янголи-охоронці») Кертіс Сліва.

Читайте також: З Нью-Йорка до Лондона за 3,5 години: у США планують запустити надзвукові авіалайнери

У Нью-Йорку зазвичай перемагають висуванці Демократичної партії.

Серед головних тем цьогорічної виборчої кампанії – злочинність та охорона правопорядку, доступне житло, робочі місця й охорона здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-