Туреччина закінчує випробування власної вакцини від коронавірусу

Туреччина закінчує випробування власної вакцини від коронавірусу

Укрінформ
Туреччина перейшла на третю фазу клінічних випробувань вакцини від коронавірусу власної розробки, її назвали Turkovac.

Про це у вівторок повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає власкор Укрінформу.

"Ми продовжуємо випробування вакцини власної розробки, плануємо підготувати до використання до кінця року. Гарною новиною є те, що вакцина турецької розробки стане вакциною для всього людства, так само як для нашої країни", - сказав Ердоган.

Читайте також: Куба заявила, що її вакцина від коронавірусу ефективна на 62%

Вакцина отримала назву Turkovac. Президент оголосив про початок третьої фази дослідження.

«Наша нова вакцина (від коронавірусу - ред.) називатиметься Turkovac", - сказав Ердоган, виступаючи по відеоконференції на відкритті програми третьої фази випробувань турецького препарату.

Він також зазначив, що Туреччина використовує вакцини від COVID-19 з різних країн, але проблема з доступом до таких препаратів не повинна призводити до несправедливості.

"Ми проводимо наші національні дослідження вакцин, які плануємо підготувати до використання до кінця року. Я хотів би поділитися гарною новиною про те, що вакцина COVID-19, розроблена в Туреччині, стане вакциною для всього людства, а також для нашої країни", - підкреслив Ердоган.

Читайте також: Україна використовуватиме лише ті COVID-вакцини, які пройшли третю фазу досліджень - Ляшко

Він наголосив на тому, що нині 85 бідних країн не мають доступу до вакцин, попри те, що як вакцини, так і ліки повинні бути доступними для всіх країн за справедливим розподілом.

У Туреччині вже триває вакцинація. Станом на 17.00 сьогодні в країні вакциновано двома дозами вакцини майже 14,6 млн людей. Загалом зроблено 43,6 млн щеплень. У країні можуть вакцинуватися всі, хто старше 25 років.

Як повідомляв Укрінформ, у світі в цілому з початку пандемії підтверджено 179 662 365 випадків коронавірусу. При цьому кількість смертей становить 3 890 970. А одужали від коронавірусу вже 164 356 736 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-