Адвокати якутського шамана хочуть з'ясувати, чим його лікують

Адвокати якутського шамана хочуть з'ясувати, чим його лікують

Укрінформ
У Росії захист Олександра Габишева, який називає себе шаманом, вимагає від Якутського психоневрологічного диспансеру надати медичні документи у зв'язку з частими випадками погіршення його самопочуття.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує «МБХ медіа» з посиланням на координатора «Правозахисту Листівки» Олексія Прянишникова.

У запиті захист вказує на тривалість перебування Габишева в стаціонарі та часті погіршення стану здоров'я (запаморочення, слабкість, сонливість). Зокрема, запит надіслано з метою надання документів з інформацією про методи лікування, застосовувані лікарські засоби та їх дозування, а також відомості про лікарські комісії та їх висновки стосовно Габишева.

Читайте також: У Штатах арештували «рогатого шамана», який штурмував Капітолій

Прянишников окремо зазначив, що період перебування Габишева у стаціонарі 2021 року становить 5 місяців, що на 3 місяці довше порівняно з торішньою госпіталізацією при тому, що діагноз ставиться колишній. При цьому, за словами психіатрів, які озвучувалися під час судових процесів, стан Габишева з моменту госпіталізації покращився. Крім того, у запиті міститься вимога пояснити ситуацію щодо зникнення на початку червня мобільного телефону Габишева, пізніше знайденого з повністю розрядженим акумулятором.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2019 року Габишев вирушив у похід на 8 тис. км з Якутії до Москви, щоб "вигнати" президента Путіна і "відновити народовладдя". У вересні 2019 року його затримали на кордоні Бурятії, доставили до Якутська і направили до психдиспансеру на експертизу.

Читайте також: США готують нові санкції проти Росії через Навального

12 січня 2021 року Габишев оголосив, що в березні планує новий "похід на Москву". 27 січня його доправили до психіатричного стаціонару, пояснивши примусову госпіталізацію тим, що він перестав добровільно лікуватися. До цього Габишева один раз примусово лікували й виписали у липні 2020 року.

У лютому проти шамана порушили кримінальну справу про застосування насильства до представника влади. Приводом став «напад на росгвардійця» в день госпіталізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-