Росія заявляє про відновлення авіасполучення з Туреччиною

Росія заявляє про відновлення авіасполучення з Туреччиною

Укрінформ
Влада Росії прийняла рішення відновити з 22 червня авіасполучення з Туреччиною, яка у квітні була внесена до переліку країн, не рекомендованих громадянам РФ до відвідання. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Интерфакс із посиланням на віцепрем'єра Росії Тетяну Голікову.

«За висновками спеціалістів та з урахуванням обговорення й розгляду цього питання всіма зацікавленими федеральними органами виконавчої влади прийнято рішення про доцільність відновлення авіаційного сполучення з Турецькою Республікою», - оголосила Голікова на брифінгу.

Також, за даними російських ЗМІ, з 28 червня поновлюється авіасполучення зі США, Бельгією, Болгарією, Йорданією, Ірландією, Північною Македонією, Кіпром та Італією.

Читайте також: Німеччина та Росія відновили авіасполучення після суперечки

Як повідомляв Укрінформ, Росія запровадила заборону на регулярне та чартерне авіасполучення з Туреччиною з 15 квітня, пояснивши це незадовільною епідемічною ситуацією в цій країні. Туреччина була внесена до списку держав, які не рекомендовані до відвідання громадянами РФ.

Це рішення було оприлюднено після візиту Президента України Володимира Зеленського до Туреччини і його переговорів з Реджепом Тайїпом Ердоганом. Скасування Росією авіасполучення з Туреччиною ЗМІ та оглядачі пов'язували з результатами цих переговорів та підтримкою Києва Анкарою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-