В Індії вперше виявили «зелений грибок» у пацієнта з коронавірусом

В Індії вперше виявили «зелений грибок» у пацієнта з коронавірусом

Укрінформ
В Індії у людини, яка перехворіла на COVID-19, зафіксували інфікування аспергільозом ("зелений грибок" або "зелена пліснява"), що викликається різними грибами роду Aspergillus.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Hindustan Times.

Як зазначається, інфекцію виявили у 34-річного чоловіка в місті Індаур у штаті Мадх'я Прадеш. Його доставили до лікарні в Мумбаї.

Чоловік останні півтора місяці лікувався від коронавірусної хвороби. У нього було 90% ураження легень, однак пацієнт одужав, але згодом у нього почалися кровотечі з носа і висока температура. Чоловік також став дуже слабким через втрату ваги.

Під час діагностики легенів у нього виявили "зелений грибок", який відрізняється від мукормікозу, або "чорного грибка". Окрім легень інфекція була виявлена в пазухах носа і крові.

Лікарі вважають, що це, можливо, перший такий випадок в Індії.

Читайте також: Епідеміолог розповіла про імовірність зараження «чорним грибком» після коронавірусу

За словами доктора лікар Раві Дозі, зараз необхідні додаткові дослідження для з'ясування того, чи відрізняється зараження "зеленим грибком" у людей з COVID-19 від інших пацієнтів.

Аспергільоз - це інфекція, що викликається грибами роду Aspergillus, які можуть перебувати як у приміщеннях, так і на відкритому повітрі. Серед найбільш поширених форм - алергічний бронхопульмональний аспергільоз, аспергілома та інвазивний аспергільоз легенів.

Більшість людей щодня вдихають спори Apergillus, не хворіючи, але люди з ослабленою імунною системою або захворюваннями легенів мають більший ризик розвитку проблем зі здоров'ям, пише видання.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останніх місяців в Індії зафіксували тисячі випадків мукоромікозу, що стосувалися тих, хто одужав від COVID-19. Це інфекція, що викликається різноманітними видами грибків.

Лікарі повідомили, що захворювання, зазвичай, фіксується через 12-18 днів після одужання від COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-