Штати додатково закупили 200 мільйонів доз COVID-вакцини Moderna

Штати додатково закупили 200 мільйонів доз COVID-вакцини Moderna

Укрінформ
Уряд США в середу закупив додатково 200 мільйонів доз COVID-вакцини від компанії Moderna.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз компанії.

Цією вакциною на сьогодні дозволено робити щеплення особам у віці від 18 років, проте минулого тижня компанія подала запит в Управління контролю за продуктами й ліками США, аби отримати дозвіл на екстрене застосування для підлітків 12–17 років.

Читайте також: Із якими COVID-щепленнями дозволений в’їзд в Україну - список вакцин, схвалених ВООЗ

Відтак вже відомо, що 110 мільйонів доз надійде в четвертому кварталі 2021 року і 90 мільйонів - у першому кварталі 2022-го. Загалом США зобов'язалися закупити 500 мільйонів доз вакцини компанії Moderna.

«Ми високо цінуємо взаємодію з урядом США щодо придбання додаткових доз вакцини Moderna від COVID-19, які можуть бути використані для первинної вакцинації, у тому числі дітей, або, можливо, для ревакцинації, якщо це буде необхідно для продовження боротьби з пандемією. Ми, як і раніше, зосереджені на тому, щоб запобігати розвитку вірусу ... випереджаючи появу нових штамів», - сказав виконавчий директор компанії Moderna Стефан Бансель.

Читайте також: Штати оголосять про розподіл по світу 80 мільйонів доз вакцин за два тижні

Нагадаємо: у серпні минулого року уряд США підписало з Moderna угоду на 1,53 млрд доларів на постачання 100 млн доз із можливістю придбати ще 400 млн. Станом на понеділок компанія поставила США 217 мільйонів доз своєї вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-