Із якими COVID-щепленнями дозволений в’їзд в Україну - список вакцин, схвалених ВООЗ

Із якими COVID-щепленнями дозволений в’їзд в Україну - список вакцин, схвалених ВООЗ

Укрінформ
Право на в’їзд в Україну дає повний курс щеплення проти COVID-19 тільки тією вакциною, яка отримала схвалення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Міністерство охорони здоров’я нагадує, що особи, які мають документ, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації від COVID-19 вакциною, яка схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я для екстреного використання, мають право перетину державного кордону України та звільняються від самоізоляції", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ нагадують, що наразі ВООЗ схвалила наступні вакцини проти коронавірусу: Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; AstraZeneca/Oxford, а також її аналог Covishield; CoronaVac виробництва Sinovac Biotech; Janssen виробництва Johnson & Johnson; mRNA-1273 виробництва Moderna та BBIBP-CorV виробництва Sinopharm.

Читайте також: Медики сказали, де вірогідність інфікуватися COVID-19 є найбільшою

Список поповнюється в міру того, як ВООЗ вивчає та схвалює інші антиковідні вакцини. Перелік вакцин, схвалених для застосування в умовах надзвичайної ситуації, можна знайти на сайті ВООЗ.

"Зауважимо, що вакцина “Sputnik V”, розроблена Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології ім. Гамалеї, не включена до цього переліку і тому не дає право на в’їзд в Україну", - підкреслили у МОЗ.

Міністерство нагадує, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 8 лютого 2021 року № 95, реєстрація вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, під зобов’язання для екстреного медичного застосування, розробку та/або виробництво яких здійснено в державі, визнаної Верховною Радою державою-агресором, забороняється.

Читайте також: Українці для подорожей за кордон зможуть користуватися двома документами про вакцинацію – Шмигаль

Як повідомлялося, Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ уклав довгострокову угоду з Російським фондом прямих інвестицій щодо закупівлі вакцини "Спутник V" у разі, якщо її внесуть до переліку вакцин, дозволених ВООЗ.

Водночас попередні результати третього етапу клінічних випробувань російської COVID-вакцини «Спутник V» викликають у міжнародної групи вчених низку питань щодо її надійності та ефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-