Путін заявив, що обговорював з Байденом тему вступу України в НАТО

Путін заявив, що обговорював з Байденом тему вступу України в НАТО

Укрінформ
Російський лідер Володимир Путін підтвердив, що на саміті з президентом США Джо Байденом, серед іншого, обговорювалося питання вступу України в НАТО. 

Про це він сказав на пресконференції після переговорів, що тривали більш як три години, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З приводу вступу України в НАТО - ця тема обговорювалася «мазком». Мабуть, тут нічого обговорювати», - сказав Путін.

Він також повідомив, що на переговорах коротко обговорювалися і Мінські угоди.

Читайте також: Переговори між Байденом і Путіним у Женеві завершилися

"Що стосується зобов'язань щодо України: у нас зобов'язання лише одне - сприяти реалізації Мінських угод", - заявив Путін, відповідаючи на запитання журналістів, чи не збирається Москва брати на себе нові зобов'язання щодо врегулювання на Україні.

Як повідомляв Укрінформ, проведення переговорів президентів США і Росії передбачалося у двох форматах: «П плюс один», тобто президент і глава зовнішньополітичного відомства з кожного боку, а також «П плюс п'ять».

У результаті зустріч двох президентів у вузькому складі тривала 93 хвилини. Після 45-хвилинної перерви саміт тривав у розширеному складі. Він зайняв ще 65 хвилин. Таким чином, зустріч завершилася приблизно на годину раніше запланованого часу.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Російська Федерація не виконує Мінські домовленості і стабільно намагається вийти з переговорів з урегулювання ситуації на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-