Байден і Блінкен обурені проявами антисемітизму у Штатах

Байден і Блінкен обурені проявами антисемітизму у Штатах

Укрінформ
Президент США Джо Байден та держсекретар Ентоні Блінкен засудили низку інцидентів, пов'язаних із проявами антисемітизму в країні на тлі протистояння між Ізраїлем і ХАМАС.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

«Нещодавні напади на єврейську громаду огидні, і вони мають припинитися. Я засуджую цю ненависну поведінку вдома і за кордоном - ми всі повинні не давати ненависті безпечного притулку», - написав Байден у Твіттері.

Своєю чергою Блінкен перед візитом до Єрусалима, де він має зустрітися з представниками обох сторін конфлікту, зазначив, що приєднується до Байдена в засудженні антисемітських нападів.

«Коли піднімається ідеологія ненависті, насильство ніколи не відстає… Ми зобов'язані зробити все можливе, щоб зупинити ненависть у всіх її проявах», - наголосив держсекретар у Твіттері.

Як повідомлялося, в минулі вихідні у Нью-Йорку було зафіксовано кілька проявів антисемітизму. Поліція міста заявила, зокрема, що троє чоловіків допустили антисемітські коментарі стосовно чотирьох євреїв біля синагоги у Брукліні, та вдарили ногами по дверях культової установи.

Читайте також: Держдеп назвав антисемітськими висловлювання Ердогана про Ізраїль

За даними NBC News, у п'ятницю єврейські організації США надіслали Байдену лист, у якому повідомили про інші напади в Лос-Анджелесі, Флориді, Арізоні й Іллінойсі.

Білий дім підтвердив, що отримав це послання і працює разом з громадськими організаціями, щоб засудити й відреагувати на «тривожне зростання» інцидентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-